De certificaten van ISONORT

ATP-keur / ATP certificaat

Alle koelwagen opbouwen van ISONORT zijn in beginsel voorzien van een ATP certificaat. ATP-keur is een internationale keuring die eisen stelt aan het vervoer van consumeerbaar voedsel. Bij de keuring wordt gekeken naar de isolatiewaarde en de koelgroep van een koelwagen.De isolatiewaarde is van essentieel belang wanneer een koelgroep uitvalt en er bederfelijk voedsel wordt vervoerd. De koelgroep bepaalt het koelvermogen. Omdat Europese landen verschillende eisen stellen aan het koelvermogen, bekijkt de ATP-keuring of de koelgroep aan de betreffende Europese eisen voldoet.

TÜV-gekeurd

Op het gebied van mobiliteit en voertuigkeuringen is TUV een gerenommeerde partij. ISONORT koelwagen opbouwen kunnen worden voorzien van de juiste TUV-certificeringen.

FRC-keur

Een koelwagen opbouw voorzien van een koelinrichting waarmee de temperatuur geselecteerd kan worden tussen +12˚C t/m -20˚C bij een gemiddelde buitentemperatuur van +30˚C. De meeste koelwagens hebben een kwalificatie FRC. Bij de beschrijving van een koelvoertuig staat daarom vaak de aanduiding ATP-FRC. 

FNA-certificaat

Het FNA-certificaat staat garant voor minder brandstofverbruik, lagere onderhoudskosten en een hoger laadvermogen.

Piek-keur

De vrachtwagens en andere transportmiddelen die gebruikt worden bij het laden en lossen moeten voldoen aan de toegestane piekniveaus. Om zichtbaar te maken dat een voertuig of een ander transportmiddel stil is, hebben BMWT, FOCWA en RAI de Stichting Piek-Keur opgericht. Stichting Piek-Keur heeft een certificeringsysteem voor stille producten en voertuigen. Als een vrachtwagen of een ander transportmiddel een Piek-Keur-sticker heeft, is er dus alles aan gedaan om het stil te laten zijn.

Meer informatie over koelwagen certificering

Wilt u meer weten over certificering van uw koelwagen opbouw? Neem dan contact op met één van onze erkende ISONORT dealers.

Vind hier de ISONORT dealer bij u in de buurt

Erkende dealers